A szórt szigetelés előnyeit fogjuk taglalni ebben a bejegyzésben. 

A szórt szigetelés előnyei felsorolásképpen

Itt röviden a szórt szigetelés előnyeit fogjuk felsorolni más szigetelési eljárásokhoz képest. Felhasználása sokrétű, emeli a komfortérzetet, tökéletesen tapad a felületre, a purhab rugalmas. a szórt szigetelés kifújása rendkívül gyors, a szórt szigetelés megtérülése kiemelkedő, alkalmazásával csökkenthetőek a költségeink, megszünteti a beázásokat, a kifújt anyag könnyű, viszont egy erős és egybefüggő szigetelést képez, megszünnek a hőhidak, ezáltal megszűnik a penészesedés, a szórt szigetelés növeli az ingatlan értékét

A szórt szigetelés előnyeinek rangsorolása

 Az előző bekezdésben felsorolt előnyöket most megpróbáljuk rangsorolni. Igaz, hogy mindegyik előny kiemelkedő, de erre most kísérletet teszünk. A szórt szigetelés egyik legfontosabb előnye, más szigetelési eljárásokhoz képest, hogy kivitelezése rendkívül gyors, és a befektetett összeg hamar megtérül. A következő előny, mely szintén kiemelkedő, hogy az ingatlan értékét jelentősen megnöveli. A szórt szigeteléssel egy olyan tökéletes szigetelést tudunk kialakítani épületeinkben, melyet számtalan helyen és felületen tudunk alkalmazni, tehát a felhasználásának sokrétűsége a harmadik előnyünk. Legyen szó régi illetve új építésű épületről, hagyományos vagy könnyűszerkezetes tetőről, lapostetőről stb. 

A szórt szigetelés előnyeinek hatása a költségeinkre

 Ebben a részben azt fogjuk taglalni, hogy milyen szinten befolyásolja a szórt szigetelés alkalmazása a jövőbeni költségeinket. 

Ha belegondolunk abba, hogy egy nem megfelelően szigetelt épületben mennyire szökik a réseken a hő, akkor elhihetjük hogy ezek megszüntetésével bizony rengeteg pénzt tudunk megtakarítani. Ha a fűtésszámlákat vesszük figyelembe, akkor a téli szezonban egy szórt szigeteléssel kivitelezett épületnél ez a költség jelentősen csökken. Ugyanekkor nem csak a fűtésszámla lesz kevesebb, hanem a nyári időszakban a klimatizálási költségeinket is csökkenteni tudjuk, tehát a szórt szigeteléssel duplán jól járunk. Arról pedig nem is beszélve, hogy a időtállósága a szórt szigetelésnek rendkívül magas. Tehát mindenféleképpen megéri a befektetés.

Miért a szórt szigetelés az egyik leghatékonyabb szigetelési forma

A szórt szigetelést tehát a korábban felsorolt előnyök miatt az egyik leghatékonyabb és legtökéletesebb szigetelének mondhatjuk. A nehezen elérhető helyekre is könnyedén be lehet szórni az anyagot. A szórt szigetelés során használt anyag, ha kifújásra kerül, oldhatatlan, nem öregszik el. Használatakor minimális az anyagveszteség, egyéb szigetelési anyagokhoz képest. A szórt szigetelés hőhídmentes, kiemelkedő hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik és egészségre ártalmatlan.