A korszerű hőszigetelés fontossága

A korszerű hőszigetelés jelentősége a legfontosabb a rezsicsökkentés, a családi házak energiafelhasználásának csökkentése szempontjából. Egyszeri nagyobb kiadást jelent a korszerű hőszigetelés kivitelezése, viszont alkalmazásával jelentősen csökken az energiafelhasználás.

Ha nem gondolunk a korszerű hőszigetelésre

Abban az esetben, ha nem gondoskodunk a korszerű hőszigetelésről rengeteg elpazarolt energia vész kárba. Ennek az elpazarolt energiának a jelentős része az ablakokon, falakon, a padlón és a tetőn távozik. Korszerű hőszigeteléssel viszont ez megakadályozható. Ugyanakkor érdemes a nyílászárókat is lecserélni, ha nem megfelelőek.

A családi házak korszerű hőszigetelés nélkül

Magyarországon nagyon sok család ház az 1980-as években vagy azelőtt épült, és korszerű hőszigetelésre sajnos nem is gondoltak építésükkor. A rezsiköltségek viszont folyamatosan növekednek, így előtérbe kerül ezeknek az épületeknek a szigetelése. Korszerű hőszigeteléssel akár a felénél is kevesebbre csökkenhet az energiafelhasználás.

A poliuretán habszigetelés mint korszerű hőszigetelés

Napjaink egyik kiváló ár-érték arányú választása a poliuretán hőszigetelés, vagy fújható szigetelés, mely nagyon gyorsan kivitelezhető. Ezt a korszerű hőszigetelést akár egy nap alatt, bontás nélkül is el lehet végezni. Ha fontos a rezsi csökkentése, a poliuretán szigeteléssel, mint korszerű hőszigeteléssel nem csak télen, de nyáron is rengeteget takaríthat meg. A takarékosság leghatékonyabb módja a megfelelően megtervezett korszerű hőszigetelés.

Utólagos energetikai korszerűsítés az energiacsökkentés és rezsicsökkentés érdekében

A legnagyobb energiacsökkentés a tető és a homlokzatszigeteléssel érhető el. Utólagos korszerű hőszigetelés alkalmazásával jelentősen csökkenthető a hőátbocsátás. Az utólagos korszerű hőszigetelés kivitelezésével ugyanakkor az ingatlan értékét is jelentősen növelni tudjuk. Az elmúlt néhány évben, és az elkövetkezőkben a korszerű hőszigetelések szerepe egyre jobban előtérbe kerül.