Abban az esetben, ha lapostető szigetelésen gondolkodik, érdemes a szórt purhabos szigetelést alkalmazni, hiszen a legmegbízhatóbb szigetelési forma, és gyorsan kivitelezhető.

Lapostető szigetelés kivitelezése, technológiája

A lapostető szigetelése szórt habszigeteléssel alkalmazható új illetve régi tetők esetében is. A szigetelendő felületet minden esetben elő kell készíteni, portalanítani kell, csak ezután végezhető el a lapostető szigetelése szórt purhabbal. A szórt poliuretán hab kifújva könnyű, tehát nem terheli meg az épület tetejét. A lapostető szigetelés esetében egy járható felületet hozunk létre, amit sűrű habbal kivitelezünk.  

A lapostető szigetelés előtti teendők

Minden lapostető szigetelés megkezdése előtt érdemes a hibás és sérült elemeket javítani illetve cserélni. Ez nagyon fontos teendő a lapostető szigetelés előtt. Minden olyan területet, ahová nem szeretnénk a purhabos szigetelést le kell takarni. A lapostető szigetelések kivitelezésének megfelelő hőmérséklet a +5 hőmérséklet, és természetesen a csapadékmentesség. Tehát mínusz két fokban és hóesésben sajnos nem megoldható, de ez egyértelmű. Mindenképpen csapadékmentes időjárásra van szükség a lapostető szigetelések kivitelezésénél. 

A lapostető szigetelés előnyei

A purhabbal történő lapostető szigetelésnek számos előnye van. Itt ezeket fogjuk egy csokorba szedni. Az első és legfontosabb előnye az, hogy nagyon gyorsan kivitelezhető. Természetesen ahogy korábban is írtuk az időjárás függvényében, mert rossz, csapadékos idő esetén sajnos nem megoldható a művelet. A következő előnye, hogy lépésálló és terhelhető. A lapostető szigetelések esetében is a szórt purhabbal történő szigetelés az egészségre ártalmatlan. A várható élettartama nagyon magas. A szórt purhabos szigetelés megszünteti a rozsdás felületek továbbterjedését. 

A lapostető szigetelés időtállósága

A lapostető szigetelés esetében ha szórt purhabos technológiával járunk el, az időtállósága rendkívül magas. A várható élettartam meghaladja a 15 évet. De ez csak abban az esetben él, ha megfelelően kezeljük is a purhabbal szórt lapostetőt. Ugyanis a szórt poliuretán habbal történő szigetelés nem képes az UV védelemre. Emiatt a felület UV védelméről is feltétlenül gondoskodni kell a lapostető szigetelés esetén.  

A puhabos lapostető szigetelés utáni teendők

Ahogy az előző bekezdésben írtuk feltétlenül fontos a szórt purhabos felület UV védelméről gondoskodni. Ezt a védelmet a Maris polymers tetőbevonattal tudjuk garantálni. Tehát a lapostető szigetelése után még minden esetben Mariseal gyantával kell bevonni a szigetelt lapostetőt. 

Bízunk benne, hogy ebben a cikkben sok hasznos információt tudtunk adni a lapostető szigetelésekkel kapcsolatban.

Ha lapostető szigetelésen gondolkodik, és a szórt purhabos technológiát szeretné választani, ne hezitáljon, lépjen kapcsolatba velünk.