Purhab Ebben a cikkünkben a purhabos szigetelési eljárásról írunk ismét, hiszen sosem lehet elég részletezni a purhab pozitív tulajdonságait!

A purhabbal történő szigetelési eljárás

A purhab a poliuretán hab rövidített elnevezése. A purhab egy olyan szigetelő anyag, amely két összetevőből áll. A purhab két összetevőjét bizonyos arány alapján egy speciális berendezéssel jutattunk arra a felületre, melynek szigetelését kérik. A purhab szórásakor hab keletkezik a két összetevőből, melynek kiemelkedő tulajdonsága, hogy nagyon rövid időn belül megszilárdul. A purhab rendkívül különleges anyag, hiszen tökéletesen illeszkedik a szigetelendő felületre, és tapadóképessége is egyedülálló.

 

A purhab kiemelkedő szerepe napjainkban

A purhab egy olyan anyag, melynek alkalmazásával az épületeink időjárási viszonyokkal szembeni ellenálló képessége kiemelkedő lesz. Összehasonlítva egyéb szigetelési eljárásokkal a purhabbal történő szigetelés az egyik leghatékonyabb szigetelési forma napjainkban. A purhab szigetelés széleskörű felhasználása miatt kiemelkedik a többi szigetelőanyag közül.

 

A purhabbal történő szigetelés megtérülése

 A purhabbal történő szigetelésre fordított összeg rövid időn belül megtérül. Ennek okai, hogy nyáron a klimatizálásra fordított összeg, télen pedig a fűtésre fordított összeg lesz kevesebb. A nem megfelelően szigetelt épületek tető részénél a hő szinte kiszökik a réseken, viszont ha purhabos szigetelést alkalmazunk, akkor tökéletesen bent tartja azt. 

A purhab szigetelés előnyei

Ebben a részben a purhab pozitív tulajdonságairól fogunk röviden írni. A purhabnak nincsen egészségkárosító hatása. A purhab nem esik össze, megtartja méretét, ellentétben más szigetelő anyagokkal. Tökéletes megoldás a purhab mind hő és mind vízszigetelésre. A purhab a párát ártengedi viszont az esővizet kizárja. A hőhídmentes tulajdonsága a purhabnak pedig kiemelkedő. A purhabbal történő szgetelés egy rendkívül gyors kivitelezést tesz lehetővé.

 

A purhab alkalmazási területei

A purhab alkalmazási területei széleskörűek. Röviden körbejárjuk hogy mely területeken alkalmazható. A purhabot alkalmazhatjuk az épületeken belül is kívül is. Néhány terület álljon itt felsorolásképpen: tetőtér szigetelés purhabbal, padlás szigetelés purhabbal, aljat szigetelése purhabbal, födém szigetelése purhabbal. mezőgazdasági és ipari épületek szigetelése purhabbal, könnyűszerkezetes családi házak szigetelése purhabbal